POMYSŁ NA… Spaghetti Napoli to przepis na lekkie i smaczne danie. Aby podkreślić jego aromat, dodaj świeżą bazylię i odrobinę startego, żółtego sera. Twoi najbliżsi będą zachwyceni takim posiłkiem!
suszone warzywa (pomidor 45,4%, cebula, czosnek 0,7%), cukier, mąka pszenna, sól, zioła 1,7% (bazylia, liść pietruszki, oregano, tymianek), oliwa z oliwek, zagęszczony sok z buraka, skrobia kukurydziana, aromaty, pieprz czarny, jaja, soja, mleko, seler, gorczyca
Średnia wartość odżywcza w 100 g gotowego dania | w 1 porcji (174 g) | % RWS* w 1 porcji | w 100 g proszku | |
---|---|---|---|---|
Wartość energetyczna | 230 kcal | 401 kcal | 20 % | 319 kcal |
Białko | 9.0 g | 15.6 g | 31 % | 8.9 g |
Węglowodany | 38.4 g | 66.9 g | 26 % | 62.2 g |
w tym cukier | 2.9 g | 5.1 g | 6 % | 42.3 g |
Tłuszcze | 4.1 g | 7.1 g | 10 % | 2.0 g |
w tym nasycone | 2.1 g | 3.7 g | 19 % | 0.4 g |
Błonnik | 1.8 g | 3.2 g | - | 8.3 g |
Sól | 0.74 g | 1.3 g | 22 % | 7.7 g |